Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
6 Dec 2019
Tid
18:00-21:45
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Miriam Zelmerlööw
Nummer
26043
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Ät mer soppa! Gott, mättande och med bra klimattänk om du använder mat som blivit över!

En soppa passar allt, som lunch, förrätt eller som huvudrätt. Svalkande eller värmande, het eller mild och fin. En soppa kan också vara billig mat som passar att göra storkok på. Miriam Zelmerlööw arbetar med matsvinnstänk, det mesta som smakar gott passar i en soppa.

Innehåll
Vi lagar Ellas tomatsoppa som har en rolig historia bakom sig, men som framförallt är en god tomat- och rotfruktssoppa med oändliga variationsmöjligheter. En krämig avokadosoppa är perfekt eftersom den kan ätas kall eller varm, och dessutom lyxas till med räkor! I woksoppan hittar vi balansen mellan sött, salt och surt. En soppa för hälsan med örter och kryddor.

Upplägg
Efter genomgång av råvaror, recept och hur köket fungerar sätter vi igång att laga mat. Vi delar upp oss i grupper, men alla lagar alla recept. Mycket prat runt råvaror i säsong, buljonger, kryddsättningar och reduceringar. Vi äter gemensamt och avslutar med disk och plock.
 
Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Miriam Zelmerlööw har drivit Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Miriam vet hur en soppa ska smaka, och kan använda alla råvarors olika delar för bästa klimattänk. Miriam har också undervisat både vuxna och barn inom kursverksamhet tidigare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser på Medborgarskolan, se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde