En elev klipper igenom ett tyg med sax
Kurs

Lär dig mönsterdesign och textiltryck tillsammans med fem2design!

Ort
Växjö
Startdatum
24 Okt 2023
Tid
18:45-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
41765
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på hur du kan skapa dina egna mönster? Då är det här kursen för dig. Du lär dig skapa ditt eget mönster och hur du gör för att kunna trycka ditt motiv.

 

Innehåll:

I denna kurs får du lära dig hur du skapar ditt egna mönster genom en analog mönsterrapport och hur du överför ditt mönster till en stämpel som du sedan kan använda för att trycka ditt motiv.

En mönsterrapport gör det möjligt att upprepa ett motiv i oändlighet. Ett mönster, som du till exempel hittar på en tapet eller en gardin, består alltså av en mönsterrapport som upprepats en eller flera gånger. Under kursen kommer du att få lära dig hur man med enkla medel kan skapa sitt eget mönster med hjälp av en sådan mönsterrapport. Vi kommer sedan använda oss av linoleumtryck för att föra över mönstret på tyg. Linoleum är ett lätthanterligt material, lämpligt för att karva ut enklare motiv på, som sedan används som en stämpel för att göra tryck på tyg eller papper.  

Inga förkunskaper krävs.

Upplägg:

Kursen är uppdelad på tre tillfällen. Första tillfället kommer vi att inspireras och gå igenom steg för steg, hur du skapar din mönsterrapport. Vid andra tillfället överför vi vårt mönster till en stämpel som sedan kan användas för att trycka ditt motiv. Sista tillfället trycker vi våra motiv på tygkassar.

 

Start: Tisdag 27/10

Antal tillfällen: 3 st

Tid: 18:45-20:15

 

Plats: 

Medborgarskolan Växjö Vintervägen 2

 

Material: 

Allt material du behöver ingår i kursavgiften.

 

Anmälan och kallelse:

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursen.

 

Har du frågor angående kursen kontakta:

Verksamhetsutvecklare

Lone Wåxnäs

lone.waxnas@medborgarskolan.se

 

VÄLKOMMEN! 

 

Ort

Medborgarskolan Växjö

Vintervägen 2, Växjö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Utforska ämnesområde