Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Lär dig segla kölbåt/Forebåt (15 år och uppåt)

Ort
Obbola
Startdatum
10 Jun 2019
Tid
18:00-21:00
Dagar
Mån, Ons, Fre-Sön
Antal tillfällen
7 st
Nummer
19440
Pris
3 100 kr

Om arrangemanget

Segla Kölbåt/Forebåt! Våra ledare har nationell tävlingserfarenhet. De finns för att lära dig segla. Här ligger fokus på seglingen i sig och din egen utvecklingskurva. Efter avslutad kurs har du möjlighet att hyra en kölbåt via Umeå Segelsällskap samt vara med på deras kvällsträningar året ut.

Forebåt är en 6 meter lång kölbåt som seglas av 2–3 seglare. Det är en enkel och trygg kölbåt som är perfekt för dig som vill att lära dig grunderna i segling/kölbåtssegling. Trots att den är förhållandevis liten till storleken seglar den fint även på öppet hav. Har du en vuxen med dig kan du vara under 15 år för att delta på den här kursen.

Förkunskaper

Du måste kunna simma 200 meter på egen hand. Det är en säkerhetsfråga. Därefter anpassar vi, i alla förhållanden, seglingarna efter dina grundkunskaper och hur du utvecklas.

Mål

Vi vill visa hur givande segling kan vara. Målet är att du ska få prova på att segla och att du framförallt ska ha roligt. Vi strävar efter att du ska klara av kursen på en vecka.

Innehåll och upplägg

OBSERVERA! Kursen sker på kväll och helg. Första kurstillfället sker måndag den 10/6 (v. 25). Kommande kurstillfällen är 12/6, 14/6 samt 15/6, 16/6 samt 17/6 och 19/6. Varje kursomgång omfattar 30x60 minuter.

Kursledare

Ledarna för våra kurser i Kölbåt/Forebåt kommer från Umeå Segelsällskap som ingår i Riksidrottsförbundet och svenska seglarförbundet. Umeå segelsällskap främjar idrotten segling och segling i alla former. De har en jolleverksamhet som vänder sig till deltagare från 9 till 65+, med både nationella och internationella satsningar. Kölbåtsverksamheten består av såväl långfärdsseglare som tävlingsseglare på nationell nivå.

Bra att veta

Om du anmäler dig på webben: ange ålder för deltagaren i noteringsfliken samt vilken vecka du önskar gå kursen dvs v. 25, v.26 eller v.27. Ringer du in din anmälan uppger du informationen till kursbokaren.

Kursen följer Svenska seglarförbundets regler. I kursavgiften ingår även ett medlemskap i Umeå Segelsällskap. Det ger dig möjlighet att medverka på kvällsträningar för jollesegling året ut. Då kurserna är populära uppmuntrar vi dig att göra en anmälan snarast möjligt för att säkra din plats. Observera att din anmälan inte är bindande. Invänta alltid kallelse och faktura före kursstart. 

Ort

Umeå Segelsällskap

Bredviken 3, Obbola

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 100 kr

Summa: 3 100 kr

Utforska ett ämnesområde