Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Lär dig segla Optimistjolle (ålder 9-15 år)

Ort
Obbola
Startdatum
15 Jun 2019
Tid
09:00-16:00
Dagar
Mån, Ons-Sön
Antal tillfällen
7 st
Nummer
19438
Pris
2 400 kr

Om arrangemanget

Segla Optimistjolle! Upptäck hur roligt segling är. Segling är inte bara en stilla båtfärd genom ett vackert landskap. Det är också gemenskap och tävlingsnerver varvat med naturupplevelser och oförglömliga äventyr. Kom och lär dig segla Optimistjolle med oss!

Optimistjollen är en enmansbåt som är perfekt för dig som vill lära dig att segla. Den är enkel och trygg. Men, även om optimistjollen är en bra nybörjarbåt så kan den även användas om du vill utvecklas vidare. Kurserna i Optimistjolle hålls i samverkan med Umeå Segelsällskap som också bistår med utbildade kursledare. Många har nationell tävlingserfarenhet.

Förkunskaper

Du måste kunna simma 200 meter på egen hand. Det är en säkerhetsfråga. Därefter anpassar vi, i alla förhållanden, seglingarna efter dina grundkunskaper och hur du utvecklas.

Mål

Vi vill visa hur givande segling kan vara. Målet är att du ska få prova på att segla enligt de normer och krav som Svenska seglarförbundet ställer. Vi strävar efter att du ska klara av kursen på en vecka.

Innehåll och upplägg

Vi startar v. 24 under lördag och söndag. Därefter ges kurserna dagtid måndag - fredag varje vecka (v.25, v.26 och v.27). Varje kursomgång omfattar 30x60 minuter.

Kursledare

Ledarna för våra kurser i optimistjolle kommer från Umeå segelsällskap som ingår i Riksidrottsförbundet och svenska seglarförbundet. Umeå segelsällskap främjar idrotten segling och segling i alla former. Jolleverksamheten vänder sig till deltagare från 9 till 65+, med både nationella och internationella satsningar.

Bra att veta

Efter avslutad kurs finns det möjlighet att låna en båt av Umeå Segelsällskap samt vara med på deras kvällsträningar året ut. Ett medlemskap i Umeå Segelsällskap ingår också i kursavgiften.

Om du anmäler dig på webben: ange ålder för deltagaren i noteringsfliken samt vilken vecka du önskar gå kursen. Ringer du in din anmälan uppger du informationen till kursbokaren.

Kursen följer Svenska seglarförbundets regler. I kursavgiften ingår även ett medlemskap i Umeå Segelsällskap. Det ger dig möjlighet att medverka på kvällsträningar för jollesegling året ut. Då kurserna är populära uppmuntrar vi dig att göra en anmälan snarast möjligt för att säkra din plats. Observera att din anmälan inte är bindande. Invänta alltid kallelse och faktura före kursstart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ort

Umeå Segelsällskap

Bredviken 3, Obbola

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 400 kr

Summa: 2 400 kr

Utforska ett ämnesområde