Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Distanskurs

Lär dig spara i aktier - Grundkurs i aktiekunskap

Ort
Karlstad
Startdatum
18 Apr 2020
Tid
09:00-13:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Sune Bergqvist
Nummer
43483
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Känns aktiemarknaden som en helt ny värld? Här är kursen som hjälper dig att upptäcka den. Du lär dig att se möjligheter med aktiesparande, undvika risker och får all kunskap som krävs för att komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande. Kursen kommer hållas Digitalt på Lifesize!

Innehåll
Köpa, förvalta, sälja - vi tar allt från början. Du får lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som styr aktiekurserna. Kursen vägleder dig i aktiesparandets konst och lär dig skapa aktieportföljer, räkna och värdera. Vi hjälper dig också att ta vara på möjligheterna och enkelt undvika fällorna. Förutom handfasta råd om hur man väljer fonder och aktier lär du dig grunderna i aktiematematik och företagsekonomi. Du får även inblick i hur man beskattar aktier och kapital.


Upplägg
Ledarledda lektioner, helgkurs med en en extra tisdag för uppföljning.

  • Lördag 18/4  kl. 9:00-13:00
  • Söndag 19/4 kl. 9:00-13:00
  • Tisdag 21/4 kl. 19:30-20:30 (Kursledaren erbjuder gruppen att gå detta tillfälle som ett bonus, där deltagarna tillsammans skall skapa en aktieportfölj).

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Information om eventuell kurslitteratur kommer närmare kursstart.
 
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även många andra kurser på området ekonomi och företagskunskap, exempelvis grund- och fortsättningskurser i bokföring.

Bra att veta
Kursen sker i samarbete med Aktiespararna i Karlstad

I kurstiden ingår 15 minuters paus. Ta gärna med en femma om du vill köpa en kopp kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ett ämnesområde