Ort
Vännäs
Startdatum
8 Feb 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
53527
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Stickning är hetare än någonsin! Haka på trenden och lär dig sticka coola raggsockor, mössor, eller en kofta.

Innehåll 

Målet med kursen är att du ska komma igång med att sticka. Under kursen kommer du att få lära dig lägga upp och avmaska, sticka aviga och räta maskor, öka och minska, hur du väljer garn/stickor samt hur du läser en stickbeskrivning.

Kursen anpassas utifrån deltagarnas nivå och du får hela tiden vägledning och tips för att komma vidare. Teori och praktik varvas, men fokus ligger på det kreativa skapandet.

Kursledare
Ledare är Pia Andersson som brinner för all typ av handarbete allt från virkning och stickning till spinning, tovning, garnfärgning och allt däremellan. Hon har bred kunskap inom alla dessa tekniker. Pia brinner för att lära ut sina kunskaper och att få deltagare att blomma ut och våga prova nya saker. Att kombinera gamla och nya tekniker och olika kulturella uttryck är något som inspirerar henne.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan är något du behöver köpa separat. Du behöver ha egna stickor och garn, måttband, sax, stoppnål, säkerhetsnål/stickmarkörer etc. Visst material finns i kurslokalen.

Kallelse/Faktura

Datum för kursstarten är preliminär och kan komma att ändras. Kallelse/faktura skickas till angiven till dig innan kursstart.

Bra att veta

Lokalen är handikappanpassad och har en handikappentré från innergården. Hör av dig så hjälper vi dig in om du behöver nyttja denna entré.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Ort

Medborgarskolan

Köpmangatan 15, Vännäs

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde