Ort
Örebro
Startdatum
15 Sep 2022
Tid
17:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Yvonne Rickne
Nummer
60185
Pris
6 250 kr

Om arrangemanget

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre företag eller att ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de löneadministrativa grunderna samt aktuella lagar och regler som styr arbetslivet.

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre företag eller att ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de löneadministrativa grunderna samt aktuella lagar och regler som styr arbetslivet.


Innehåll
I kursen kommer du bland annat att få lära dig om:
-bruttolöneberäkning
-ledigheter, som semester, sjuk- och föräldraledighet
-förmåner
-reseräkningar
-skatter och arbetsgivaravgifter
-årsskiftesrutiner - som kontrolluppgifter, redovisning till myndigheter -semesterårsskifte - beräkning av semesterersättning
-genomgång av lönesystemet
-arbetsrättsliga lagar, t ex LAS, Arbetstidslag, Semesterlag

Upplägg
Vi varvar teoretiska kunskaper med många praktiska övningar och beräkningar. En bra dialog i gruppen med många frågor och svar gör kursen än mer intressant och matnyttig. Varje deltagare har tillgång till dator och program, (Windows 7 med Office 2016 och Visma Lön 600).

Förkunskaper
Grundläggande datakunskaper erfordras.

Kursledare
Yvonne Rickne
 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.

Löneadministration fakta & övningar, författare: Ulla Lindblad. ISBN 9789147108244

Boken finns att köpa via näthandel bla Adlibris eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken. Ta med boken till första kurstillfället.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

 

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 6 250 kr

Summa: 6 250 kr

Utforska ett ämnesområde