Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Jönköping
Startdatum
1 Sep 2020
Tid
18:00-19:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Selen Arica
Nummer
23709
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Lyrical dance


INNEHÅLL OCH MÅL

Lyrisk dans har definierats som en dansstil som förkroppsligar olika aspekter av balett, jazz, akrobatik och modern dans samtidigt som den bibehåller sin autonomi. Den innehåller olika känslor i människans natur. Kärlek, spänning, ilska, glädje, ångest, rädsla etc. I Lyrical Dance-koreografi bygger en känsla ofta på koreografi, men ibland kan flera känslor också vara en del av koreografi. Det är väldigt roligt att göra denna dans, som vi tittar på TV: er, särskilt i dansprogram, och som är populär inom området.

 

UPPLÄGG

Uppvärmningsrörelser kommer att tillämpas på två olika sätt.

Under de första veckorna, efter träning på balettfundament i barre, kommer Body-Tone on the Ground (Stärkning av kroppsmusklerna) att genomföras. Efter det kommer medelstora rörelser, diagonala kombinationer  att genomföras ev två ovh två. Det syftar till att göra sträckrörelser från tid till annan. Efter att ha lärt oss någon danskombination sätter vi ihop dem och skapar en Lyric Dance-koreografi.


FÖRKUNSKAPER
 
Denna kurs riktar sig till dig som ny eller har dansat balett, jazz, showjazz,fusion, modern osv. tidigare och skulle vilja prova att dansa en ny dansstil


KURSLEDARE

Selen Arica har dansat balett sedan hon var 4 år gammal.
Hon är utbildad danspedagog och behärskar dansstilarna  ballet, modern dans, jazzdans, showdans, street dance, spansk dans och rysk folkdans.

Selen har undervisat utomlands i bla Turkiet och Florida och hon har undervisat i många år. Hon har även koregraferat stora föreställningar såsom Svansjön, Nötknäpparen, Don Quixote, mfl.

Selen anser att dansen har ett eget språk och hon hoppas att hon kan förmedla sin glädje för dans till sina elever och att de ska fastna för dansen så som hon själv har gjort i många år nu.
Vi hoppas att våra elever ska få mycket bra kunskap av vår duktiga danspedagog Selen från Turkiet.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL

Till vår första lektion kan elever komma med valfri klädsel men det är bra med kläder som sitter nära kroppen som t.ex. ett linne och tights. Dansskor föredras men om du inte har dem kan du använda tjocka korta strumpor för de första lektionerna. I slutet av första lektionen kommer er lärare  att ge ett råd om dansskor. Håret bör vara uppsatt i hästsvans . Ha inte på smycken såsom hängande halsband och liknande.Tänk på att tuggummi och  mat är inte tillåtet i danssalen


Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
På Höstlovet det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.


Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde