Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Magdans fortsättning del 1-teknik

Ort
Uppsala
Startdatum
7 Sep 2020
Tid
17:45-19:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
62529
Pris
395 kr

Om arrangemanget

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former. De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska magdansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.

Innehåll

Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Vi använder hela kroppen - framför allt höfter, mage, armar och bröstkorg. Ofta växlar man mellan att använda flera delar av kroppen samtidigt (så kallade "layerings") och att fokusera på en speciell kroppsdel (isolering). Rörelserna växlar också mellan att vara mjuka och skarpa. Med mycket glädje, lättsamhet och grundliga förklaringar lär du dig att isolera och att koordinera olika steg och rörelser. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bland annat rygg, mage och höftmuskler. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler!

Upplägg

Genom olika övningar och stegkombinationer utforskar och fördjupar vi oss i de fyra grundelementen i all dans och rörelse: tid, kraft, rum och kropp. Hur kan vi använda dessa grundelement i magdansen?

I vissa övningar följer du läraren medan du i andra övningar blir guidad att på egen hand experimentera.

Förkunskaper

Du behöver ha motsvarande minst tre hela terminers magdans.

Den här teknikkursen vänder sig till dig som redan behärskar magdansens grundsteg väl.

Kursledare

Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal. Höftsjalar finns att köpa av kursledaren för den som vill.

Ta med anteckningsblock tillsammans med ett öppet och lekfullt sinne.

Bra att veta

Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 395 kr

Summa: 395 kr

Utforska ett ämnesområde