Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
1 Feb 2021
Tid
17:45-19:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
62536
Pris
1 695 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Vi tar magdansen till en helt ny nivå! Välkommen till fortsättningskurs där tempot är högre och kombinationerna svårare.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

I den här fortsättningskursen bygger vi vidare på grundstegen genom att lägga till lite svårare isoleringar, lager av rörelser och stegkombinationer. Vi fördjupar oss i teknik och att lägga på flera rörelser i olika lager.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 12 veckor. Varje tillfälle är 1,5 timme och inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler. Sedan tränar vi teknik och koreografi. Tempot är lite högre och vi börjar bygga på grundstegen med olika layerings och lite svårare stegkombinationer.

Observera att kursen gör uppehåll för sportlov den 22/2 och påsklov den 29/3.

Förkunskaper
Fortsättningskursen riktar sig till dig som redan är bekant med grunderna och har dansat magdans i minst 3 terminer eller har gått " Magdans nybörjare del 1 – teknik” och ” Magdans nybörjare del 2 – koreografi”. Fråga oss gärna om du känner dig osäker.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare.

Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde