Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Måla ditt självporträtt - roligt och lätt!

Ort
Uppsala
Startdatum
28 Okt 2019
Tid
17:00-20:15
Dagar
Mån, Ons, Fre
Antal tillfällen
6 st
Nummer
58357
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Att måla självporträtt är ett bra sätt att lära sig komposition, skuggor, färger, ljus och linjer och ger grundkunskaper som kan användas även vid annan målning. I den här tvåveckorskursen målar vi ett eget självporträtt och lär oss allt vi kan tänkas behöva veta utav en professionell konstnär.

Innehåll
Kursen varvar teori och praktik och du kommer gå hem med ett färdigt självporträtt i handen – perfekt present till föräldrar eller pojk/flickvän! Du kommer steg för steg, i rätt ordning, lära dig hur du skapar en tavla som ett självporträtt.

Upplägg
Kursen är en intensivkurs och går tre gånger i veckan under två veckor: måndag, onsdag och fredag (4 studietimmar á 45 minuter per tillfälle). Kursen kommer hållas inomhus i Medborgarskolans ateljé på Ekeby Bruk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - alla är välkomna, nybörjare som erfarna målare!

Kursledare
Kursledaren heter Olga Palchevskaya. Olga är professionell konstnär med akademisk utbildning i måleri, och har bl.a. arbetat som lärare i teckning vid ART College i St-Petersburg. Kika gärna in på hennes hemsida och inspireras av hennes fantastiska målningar: https://palchevskaya.com. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs väljer du själv, i samråd med kursledaren under första kurstillfället, vilket material du vill arbeta med. Blir det olja, akvarell, collage eller skulptur? Bara du och din fantasi kan sätta gränser!

Under första kurstillfället kommer vi skissa på våra självporträtt och du behöver därför ha med dig:
* Vanligt A4-papper (ca. 10-20st).
*Penna.
*Du kan även göra skissen i färg och behöver då pensel och färger med dig.
*En liten spegel, minst 20x30 cm.

Bra att veta
Kylskåp och micro finns på plats på Ekeby Bruk och går bra att använda under kursen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk, Uppsala

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde