Gå en akvarellkurs! Visst är det kul att måla akvarell. På en akvarellmålningskurs hos oss lär du dig akvarellmålning genom övningar med färg, form, ljus och komposition. Du kan prova på olika akvarelltekniker och får tips om färg och material som kan användas vid akvarellmålning.

Akvarellkurs

Akvarell anses vara en av världens äldsta former av målning. Akvarellmålning innefattar urtvättade och suddiga konturer samt en blandning mellan transparenta och starkare färger. Ordet akvarell har sitt ursprung i latinets aqua (vatten) och det är just vatten som färgpigmenten löses i vid akvarellmålning.

Denna konstart innebär att du kan skapa mjuka och lätta målningar med hjälp av vatten och färgpigment. Ett sätt att måla som också innebär att du själv kan variera genomskinligheten i penseldragen, helt enligt din egen smak. När du väljer att vara med på en av våra akvarellkurser så får du veta allt om akvarellmålning och även skapa dina alldeles egna alster.

Vad är en akvarellkurs?

I våra akvarellkurser låter vi dig som deltagare träda in i akvarellmålningens vackra värld. Du får en inblick i vad akvarellmålning är och får även skapa dina egna målningar med hjälp av våra kunniga kursledare. Vi lär dig hur du ska blanda färgen, vilka penslar och vilken duk du ska välja, samt hur du ska använda penseln för att skapa vackra och mjuka penseldrag. Det finns möjlighet att välja mellan ett tillfälle eller flera, och vi erbjuder även målning i olika miljöer som inomhus eller utomhus. Hos oss kan du hitta något som passar för dig, och genom ett deltagande i någon av våra kurser finns det alltid en möjlighet för dig att utvecklas inom ditt måleri.

Gå en kurs oavsett var du befinner dig i livet

Är akvarellmålning något du drömt om, men aldrig kommit dig för att ta tag i? Eller är du en van akvarellmålare som vill träffa andra likasinnade samtidigt som du lär dig ett och annat nytt? Vi har akvarellkurser för nybörjare, men även för dig som vill finslipa dina färdigheter. Våra akvarellkurser är mycket populära och vi har alla möjliga deltagare som kommer till oss - människor i olika åldrar, med olika kunskapsnivåer och även familjer eller sällskap som vill göra något tillsammans. Eftersom akvarellmålning är ett sätt att skapa och samtidigt vara i nuet så har vi även deltagare som ser det som en stunds egentid och mindfulness.

måleri utomhus.jpg
Kurs i måleri utomhus.

Våra kurser finns på flera orter

Hos oss kan du hitta akvarellkurser nära dig, men även på platser som du kanske drömmer om att tillbringa tid på. Varför inte samla ihop vännerna och åka i väg till någon främmande ort för härliga dagar med måleri och glada skratt? I vårt kursutbud är till exempel våra akvarellkurser på Österlen mycket populära. Denna fantastiska skånska kuststräcka med sina vackra små byar och varierande landskap. Eller kanske lockar det dig att bege dig till en storstad som Stockholm eller Göteborg för att gå en akvarellkurs samtidigt som du upptäcker någon av Sveriges största städer? Våra kurser på sommaren eller på helgerna är speciellt populära. Vi har akvarellmålning på flera orter i landet. Det finns alltså något nära dig, var du än bor eller önskar gå din kurs.

Distanskurser och online

Har du svårt att ta dig till våra kurser? Föredrar du att vara hemma när du målar? Vi erbjuder kurser i akvarellmålning även för dig som vill ta distanskurser eller vill prova att lära dig akvarellmålning online. Med hjälp av våra duktiga kursledare får du all lärdom och feedback som du även får i våra övriga kurser. Det har blivit ett mycket populärt sätt att lära sig målning på. Kanske går du en helgkurs eller sommarkurs och tycker det är väldigt roligt, men du har inte möjlighet att gå på någon av våra kvällskurser? Vad anledningen än är till att du föredrar att lära dig hemifrån, ser vi till att du får en trevlig och lärorik kurs hos oss.

1194052-aquarell01---3000x1500-compressor.jpg

Studera på ett sätt som passar dig

Vi är glada över att möta kursdeltagare som har en så bred kunskapsspridning. Den sträcker sig från nybörjare till deltagare med stor vana. Det spelar ingen roll om du aldrig har hållit i en pensel eller om du bara vill få lite ny inspiration och träffa andra med samma intresse. Vi tycker också att det är spännande att kunna nå även dig som av någon anledning hellre vill studera online på distans. Dagens nya medier ger oss möjligheter att träffas och utvecklas inom måleriet, även om vi finns på olika platser i landet. Du väljer själv hur du vill studera, när du vill studera och vad du vill studera. Hos oss kan du hitta en bred meny av kurser som passar för alla olika kunskapsnivåer och önskemål.

Priser och kostnader

Vill du prova på akvarellmålning för att se vad du tycker? Eller är du redan en inbiten fantast som vill skapa dig en gedigen kunskapsgrund att stå på? Hos oss har du möjlighet att prova på akvarellmålning vid ett tillfälle som är helt gratis. Vi har även kurser som sträcker sig under ett flertal tillfällen eller som innebär längre dagars målning till ett rimligt pris. Du kan därför alltid hitta en kurs och en prisnivå som passar dig.

När du väljer bland vårt kursutbud så kan du även läsa vad som ingår, vilka förkunskaper som behövs och vad du eventuellt behöver ta med dig själv gällande material. På vissa kurser krävs ingen förkunskap och du behöver inte heller ta med dig något material. Andra är mer avancerade och passar därför bättre för dig som provat på akvarellmålning förut. Välkommen att hitta den kurs som passar dig.

Övrigt utbud inom måleri

Vi har ett brett utbud av kurser inom måleri och teckning. Se gärna våra kurser inom kroki och kalligrafi till exempel. Är du intresserad av annat inom konsthantverk? Ta gärna en titt i hela vårt breda utbud inom det området.

Vårt utbud inom Akvarell

Din sökning"" visar 92 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Akvarell Mjölby"
Kurs

Akvarell Mjölby

Ort: MjölbyStartdatum: 9 Sep 2024Tid: 18:00-20:15Antal tillfällen: 8 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 595 kr
Läs vidare om "Måla i akvarell, fördjupning"
Kurs

Måla i akvarell, fördjupning

Ort: GöteborgStartdatum: 3 Okt 2024Tid: 18:30-20:45Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 2 675 kr
Läs vidare om "Akvarell Nybörjare"
Kurs

Akvarell Nybörjare

Ort: ÖrebroStartdatum: 12 Sep 2024Tid: 19:00-21:15Antal tillfällen: 7 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 1 775 kr
Läs vidare om "Kom i gång att måla!"
Kurs
Sommarkurs
Helgkurs
Nyhet

Kom i gång att måla!

Ort: VäxjöStartdatum: 14 Jul 2024Tid: 13:00-16:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 550 kr
Läs vidare om "Måla i akvarell"
Kurs

Måla i akvarell

Ort: GöteborgStartdatum: 22 Sep 2024Tid: 17:00-19:15Antal tillfällen: 7 st tillfällenDagar: SöndagarPris: 1 895 kr
Läs vidare om "Måla i akvarell"
Kurs

Måla i akvarell

Ort: GöteborgStartdatum: 25 Sep 2024Tid: 18:30-20:45Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 2 675 kr
Läs vidare om "Måla akvarell med Magnus Åkesson"
Kurs
Dagtid

Måla akvarell med Magnus Åkesson

Ort: KristianstadStartdatum: 24 Sep 2024Tid: 09:30-11:45Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 2 300 kr
Läs vidare om "Måla akvarell med Magnus Åkesson"
Kurs
Dagtid

Måla akvarell med Magnus Åkesson

Ort: KristianstadStartdatum: 24 Sep 2024Tid: 16:30-18:45Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 2 300 kr

Relaterade artiklar

Ämnen inom måleri och teckning

Utforska ämnesområde