Ort
Skövde
Startdatum
30 Okt 2021
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
15640
Pris
695 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Välkommen att upptäcka akrylfärgens möjligheter på denna introduktionskurs i akrylmåleri! Akryl är en flexibel färg som kan användas både tunt och tjock, är vattenlöslig men snabbt torkar vattenfast, samt fäster på de flesta material. De kreativa möjligheterna är oändliga!

Innehåll
Första kursdagen berör teckningsmaterial och teknik eftersom teckning många gånger är grunden för en målning. Valörer och former kommer att behandlas under dagen. Olika material och olika sätt att arbeta med akrylfärg kommer att utgöra en stor del av denna dag - de rika möjligheterna att uttrycka sig med akrylfärg utforskas. Under dagen har vi gemensamma övningar.

Dag två arbetar deltagarna med egna projekt och får handledning och tips på uppgifter om så önskas.

Kurstiden är kl 10-15 båda dagarna, inklusive 30 minuters paus för egen medhavd fika.

För vem
Kursen vänder sig vuxna och främst till nybörjare, men även erfarna målare är välkomna – konstens värld är väldigt rik av möjligheter och det berikar alltid det egna skapandet att lära sig av hur andra tar sig an den.

Kursledare
Anders Lundgren har utbildat sig på Skövde konstskola och spenderar en stor del av sin tid med att teckna och måla.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursen. Kvalitetsmaterial kan vara dyrt men är inte nödvändigt för nybörjaren som vill prova på akrylmåleri.

Detta behöver du ta med till kursen:

  • Akrylfärg, gärna: citrongul, kadmium gul, alizarin crimson, kadmium röd, ultramarin, koboltblå, bränd umbra, zinkvitt, titanvitt. Under benämningar som hue/sub/imit kan man hitta miljövänliga alternativ till kadmiumfärgerna.
  • Penslar (blandade storlekar)
  • Något att måla på (akrylblock, pannå eller bomullsduk kan vara lämpligt, material för att utföra åtminstone 5 målningar rekommenderas.
  • Engångstallrikar eller liknande att blanda till färger på.
  • Enklare papper att skissa på, kol eller blyerts, suddgummi, tygtrasa, svamp, en duschflaska (typ blomspruta) – för att hålla färgen fuktig samt fika

Staffli finns på Medborgarskolan.

Använd oömma kläder eller tag med förkläde.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ett ämnesområde