Ort
Skövde
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
47483
Pris
945 kr

Om arrangemanget

Är du också fascinerad av naturens former och färger och tycker om att undersöka detaljer och texturer som växtriket har att bjuda på? Få kontakt med naturen genom att lära dig illustrera växter och blommor i olika tekniker och skapa vackra botaniska kompositioner som fångar essensen av din naturliga omgivning.

Innehåll

På denna kurs fokuserar vi oss på observationell ritning och lär oss granska och skissa av växter i olika tekniker. Vi arbetar bland annat med komposition och detalj, färg och form, ljus, skugga och perspektiv och skapar båda naturnära illustrationer och dekorativa botaniska kompositioner i tusch och akvarell. Växter finns överallt runtomkring oss - ta en närmare titt och låt dig bli inspirerad av deras oändliga variationer och detaljrikedom!

Upplägg

  • Kursen är på onsdagar kl 18:30-20:45 under fem veckor.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig både mot nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet inom ritning och måleri. 

Kursen vänder sig till vuxna.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Katrin Anari är utbildad till lärare i bild och form, konsthistoria och teknisk ritning på Pedagogisk Universitet i Tallinn och har undervisat både på gymnasiet och som kursledare på privat konststudio. Katrin målar själv i olika tekniker fast för tillfället får hon utlopp för sin kreativitet för det mesta genom trädgårdsvärlden.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Blommor och växter kommer finnas på plats vid kurstillfällena men du får gärna ta med om du har någon egen favoritväxt som du vill måla av.

Kostnad för övrigt kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat ta med akvarellfärger, mjuka penslar: en mindre och en större, akvarellpapper minst 300 grams, maskeringstejp, blyertspenna, suddgummi, vattenfast fin tuschpenna, ett par vattenbehållare till exempel glasburkar eller större plastmuggar och en trasa att torka pensel i. Läraren går vid första tillfället igenom övrigt material.

Invänta kallelse (ej bokningsbekräftelsen) innan du köper material.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri i vår målarverksamhet:
-Använd vattenbaserad teknik utan lösningsmedel
-Använd vattenbaserade färger och färger utan kadmiumpigment
-Följ anvisningarna som finns i lokalen för penseltvätt och handtvätt

Läs mer om miljövänligt måleri
www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Du har även 10% rabatt hos konstnärsbutiken Sienna i Skövde mot uppvisande av kallensen eller din betalningsbekräftelse för kursen.

Välkommen till oss

  • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns åtta markerade platser som är skyltade mellan två pilar och är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar.
    Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.

  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 945 kr

Summa: 945 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde