Ort
Stockholm
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
10:00-14:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
56294
Pris
4 330 kr

Om arrangemanget

För nybörjare sker genomgång av måleriets grunder. För dig som är van, välj om du vill fördjupa dig i måleriets grunder eller arbeta med att utveckla ett eget tema och uttryck. Du kommer att få kunskap och idéer till hur man kan läsa, tolka och kommunicera med dina verk.

Innehåll och mål
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig med tidigare erfarenhet. Som nybörjare får du lära dig grunderna inom måleri. Om du har erfarenhet så utgår vi från dig och dina tidigare arbeten/målningar. Du kan välja att fördjupa dig i måleriets grunder eller arbeta med att utveckla ditt eget tema och uttryck. Du kommer att få kunskap och idéer till hur man kan läsa, tolka och kommunicera med sina verk. Gruppen kommer även att ha gemensamma bildgenomgångar där vi tillsammans analyserar och reflekterar kring varandras arbeten.

Under kursens gång får du kunskaper i akryl- och oljemålningens traditionella tekniker. Du får även möjlighet att experimentera och prova "friare" metoder. 

Upplägg
Genomgång av olika material och dess egenskaper. Praktiska övningar som relaterar till grundbegreppen inom bilduppbyggandet så som; färglära, komposition, perspektiv m.m.


Förkunskaper
Kursen vänder sig till både nyfikna nybörjare och till erfarna deltagare.

Kursledare
Ricardo Donoso är en konstnär och curator bosatt och verksam i Upplands Väsby med stor erfarenhet av undervisning inom olja, akryl och blandteknik. Han har sin utbildning från Konstakademin i Santiago samt Konstakademin "Nicolae Grigorescu" i Bukarest, Rumänien.

Ricardo har en 15 år lång bakgrund som konsthallschef på Edsvik Konsthall samt varit rektor på bland annat Konstskolan Optimål vid Väsby Konsthall. Utöver detta har Ricardo haft uppdrag som jurymedlem vid olika konstnärliga salonger på bland annat Liljevalchs, Hallands Museum såväl som i Sigtuna- och Uppsala Kommun.

Som curator har Ricardo producerat utställningar i alla världens hörn med verk av erkända konstnärer så som; Marc Chagall, Lars Lerin, Alberto Giacometti, John Lennon i Scandinavia utöver många fler. Som konstnär sträcker sig Ricardos utställningskartotek över hela världen med medverkan i både solo- och samlingsutställningar.


Kursmaterial
Eget material medtages. Ytterligare information om vad du ska ta med ges via kallelsen.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många olika kurser inom teckning och måleri som kan utveckla ditt konstnärliga uttryck. 

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 330 kr

Summa: 4 330 kr

Utforska ämnesområde