Ort
Umeå
Startdatum
7 Feb 2024
Tid
13:00-15:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Helena Bylund
Nummer
53822
Pris
2 835 kr

Om arrangemanget

Vill du dela en stund med andra att dyka in i måleri, teckning, och allt däremellan? Är du sugen på att komma igång med skapande på ett kravlöst, undersökande plan?

Söker du efter ett sätt att minska stress och hantera prestationskrav så kan måleri vara ett sätt att byta fokus och få uttrycka känslor. I den här kursen får du tillsammans med andra skapa i måleri och teckning genom att genomföra olika övningar i en mångfald av material. Kursens mål är att inspirera deltagarna att jobba kreativt, släppa prestationskraven och hitta in i skapandet på ett sätt som får dem att må bra.  

Som grund jobbar vi med akryl, akvarell, teckning och torrpastell. Utöver det testar vi annorlunda tekniker och material som tillexempel acrylic-pouring och alcohol-ink. Stor vikt läggs vid kursdeltagarnas önskemål.

UPPLÄGG

Detta är en terminslång kurs. Vi träffas vid 12 tillfällen och har under varje träff en genomgång av dagens material samt ett förslag till en uppgift som det sedan är fritt att förhålla sig till.

FÖRKUNSKAPER

Denna kurs är till för alla oavsett tidigare erfarenheter inom måleri och teckning. 

KURSMATERIAL

Materialkostnaden på 800kr är inräknat i kurspriset.

KURSLEDARE

Helena Bylund har studerat på Umeå Konstskola och har en bred kunskap om måleri i alla dess former. Hennes inriktning var porträttmåleri under många år. Helena har även studerat konst i Bryssel på Academie de l'art och för olika konstnärer i Europa. Samt läst konstpedagogik här i Umeå.

BRA ATT VETA

En kallelse skickas ut innan kursstart. Ta med oömma kläder samt lämpliga skor. Vi bjuder på kaffe och te. Kursen kan komma att flyttas fram eller ställas in om det blir för få anmälningar. Tipsa gärna en vän!

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 035 kr

Materialavgift: 800 kr

Summa: 2 835 kr

Utforska ämnesområde