Ort
Norrtälje
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
18:30-21:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Ulf Holmberg
Nummer
56297
Pris
2 660 kr

Om arrangemanget

Lär dig grunderna i oljemålning: skissteknik, material-, färg-, formlära och bildkomposition. Om du är intresserad av att måla i akryl eller akvarell går det också bra! I denna grupp är vi både nybörjare och erfarna i trevlig samvaro.

Innehåll
Vi arbetar med färg, form, ljus och komposition. Vi kommer att göra gemensamma och enskilda studier där vi övar upp seendet och förmågan att uttrycka sig i färg och form. Vi går igenom olika motiv inom konsten för att träna måleritekniker, färgteori och materialets egenskaper.

Upplägg
Vid varje kurstillfälle introduceras en ny övning och genomgång av denna. Den individuella takten kan dock variera något så övningarna anpassas därefter.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ulf Holmberg är konstnär och har lett kurser i måleri i Medborgarskolans regi i många år. Ulf formar sina kurser efter kursdeltagarna. Alla får sin beskärda del, nybörjare som mer vana konstnärer.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Medtag eget material: olje- eller akrylfärg, penslar och palettknivar, duk/träpannå. Om du är osäker, behöver du inte ta med allt till första tillfället. Men tag med något så du kan komma igång, sedan kommer du få mer information under första kurstillfället så att du lättare vet vad du ska ta med till nästa tillfälle.

Utvecklingsmöjligheter
Alla kurser inom teckning och målning hjälper dig att utveckla ditt personliga uttryck. Inom Medborgarskolan finns olika möjligheter att utvecklas inom måleri - se vidare här på vår hemsida.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14, Norrtälje

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 660 kr

Summa: 2 660 kr

Utforska ämnesområde