Ort
Stockholm
Startdatum
12 Okt 2024
Tid
10:00-12:15
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Elin Alskog Berglund
Nummer
56448
Pris
2 200 kr

Om arrangemanget

Manga är det japanska ordet för tecknade serier.

Fördjupningskurs i att teckna mangaserier!

Innehåll och mål

Vi går igenom hur man ritar kroppen i fler vinklar och poser, med detaljstudier av t.ex. händer, vi lär oss lite om skuggning, djur, mer bakgrunder(landskap), hur man gör mer avancerade serier och hur man kan göra för att bygga upp en berättelse med historiekurva. 

Upplägg

Du kommer arbeta med längre övningar och mer självständigt. Tecknande är ett livslångt lärande, men kursen fokuserar på att lära sig att bli bättre på att rita figurer, anatomi, berätta i serier och finslipa din egna stil.

Kursuppehåll för lov vecka 44.

Förkunskaper

Du bör ha gått grundkursen i manga innan du går denna kurs (eller ha motsvarande kunskaper). Fortsättningskursen bygger på och fördjupa kunskaperna som du fick under grundkursen.

Kursledare

Elin Alskog Berglund är en serietecknare och illustratör från Stockholm. Hon specialiserar sig på serier för ungdomar och har publicerat flera berättelser i mangastil, både som böcker, fanzin och webbserier. Elin har tidigare erfarenhet av undervisning i mangateckning. 

Kursmaterial

Du behöver ritpapper/block, blyertspenna, sudd, linjal, och svarta tuschpennor/fineliners för att fylla i linjer. Färgpennor är bra att ha men inget måste.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt hos Akademibokhandeln och Bokus. Läs mer här. 

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 200 kr

Summa: 2 200 kr

Utforska ämnesområde