Ort
Distans
Startdatum
29 Apr 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Maria (Pi) Bertilsson
Nummer
74961
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Har du länge burit på en idé om den där romanen eller längre novellen du vill skriva? En kreativ idé, halvfärdig i din hårddisk? Vet du att du har en historia att berätta men saknar verktygen för att skriva den? Det här är en möjlighet för dig fokusera på att ge din berättelse ord.

 

Innehåll

Under kursens gång lär du dig att bygga grunden till ett manus som du sedan kan arbeta vidare med hemma mellan våra träffar och under sommarskrivandet. Vi tittar på bland annat på synopsis, tidslinjer, dialog, tids- och miljöbeskrivning, skillnaden mellan första och tredje person, dramatiska uttryck, syftet med konflikten i ditt manus och mycket, mycket annat. Du får tips om hur du själv kan ge ut din bok och vad du behöver tänka på innan du eventuellt skickar den till ett förlag. Vi övar på att läsa upp våra texter och får verktyg och tips kring både retorik och feedback. Vid sidan av det arbetar vi också med att lära känna din huvudkaraktär och du får lära dig hur du på ett mer levande sätt beskriver känslor och hur du gör för att stegra spänningen och dramatiken i en text. 

Kursen innehåller en hel del tid för eget arbete och genom att dela de texter du skriver med gruppen har du också möjlighet att få respons och feedback.

Upplägg

  • Vi träffas online en gång varannan vecka, jämna veckor. 
  • 12 tillfällen.
  • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.
  • Kursen startar i april och har fyra tillfällen fram till juni. Sedan finns tid för eget skrivande över sommaren. Kursen fortsätter sedan med 8 tillfällen i augusti-november. Under hela tiden har du tillgång till ett digitalt klassrum där du kan chatta med dina kurskamrater. 

Förkunskap

Du har gått någon typ av skrivarkurs tidigare.

Kursledare

Pi Bertilsson. Även om Pi ursprungligen härstammar från Dalarnas landsbygd så har hen hunnit med att bo på ett flertal orter i Sverige. Under närmare sju år var Skottland den fasta punkten och där var en bland många andra sysselsättningar att undervisa skottar i svenska. 

Pi är utbildad inom kreativt skrivande och har även frilansat en del som kulturskribent. Vid sidan av det har hen varit ledare för ett antal skrivarcirklar, deltagit i poetry slam och under åren i Skottland varit verksam inom open stage som sångare och låtförfattare. 

Under intressen och även arbete kan bland annat nämnas coaching, meditation, natur, resor och all form av skapande verksamhet. På Pis kurser står kreativiteten och lekfullheten i centrum och du kommer att bli överraskad mer än en gång. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde