Ort
Kalmar
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
10:00-11:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
44547
Pris
2 050 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig mer om den tyske barockkompositören

I denna studiecirkeln lär vi oss mer om den tyske barockkompositören Johann Sebastian Bach (1685-1750) Vi studerar grundligt hela hans liv, hans uppväxt, familj och musikaliska gärningar som kompositör och instrumentalist. Bildligt tas vi med till platserna där han levde och verkade. Vi lyssnar givetvis på några av hans mest kända verk och upptäcker nya guldkorn. Beroende på konsertutbud, kan vi få möjligheten att tillsammans gå på en konsert med Bachs musik. 

Innehåll

 • Bakgrund, släkttavla, uppväxt, familjefadern Bach
 • Musikern Bach, kompositionerna, barocken
 • Viktiga nedslag i Bachs liv
 • Hans död och eftermäle
 • Bachs stora verk
 • Fördjupning av något under kursen, utvärdering

Upplägg

 • Obs skriv i meddelande till Medborgarskolan vilket klockslag som passar just dig
  Onsdagar start 18 september - 23 oktober
  1. kl 10.00-11.30
  2. kl 18.00-19.30

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Ledaren

Michael Andersson har arbetat som sångare, körledare och är utbildad musiklärare under många år och har under senaste åren kommit att studera Johann Sebastian Bach. Han har jort flera resor i hans fotspår och arbetar på ett bokmanus om honom.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

 • Konsertbiljetter ingår ej i kursavgiften
 • Läs mer om våra Allmänna villkor
 • Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram eller komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Medborgarskolan och folkbildningen

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Kalmar

Två Systrars väg 13 A, Kalmar

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 050 kr

Summa: 2 050 kr

Utforska ämnesområde