UPPLÄGG
Kursen startar och avslutas med gemensamma aktiviteter för alla deltagare. Däremellan arrangerar din grupp ett antal middagar. Förutom att njuta av maten handlar det om goda samtal om olika frågor och mat-teman för varje tillfälle.
Vid det första tillfället ges en introduktion till upplägg och innehåll. Vi tar ett grepp om trender och traditioner inom matlagning och receptsamlande. Grupper om 3-4 personer bildas. Under passet får deltagarna diskutera ramar och boka in sina middagskvällar inom respektive grupp.
Grupperna bestämmer själva när de ska träffas 3-4 kvällar med middagar beroende på hur många ni är i gruppen. Gruppen bestämmer om det ska vara en tre-rätters middag eller en två-rätters med förrätt och huvudrätt eller med huvudrätt och efterrätt. Valet är fritt!
Vid det avslutande tillfället berättar deltagarna om sina lärdomar och upplevelser. Det dukas även upp ett bord med smårätter i olika former. Alla recept samlas in och delas ut till varje deltagare i form av en mapp.
KURSLEDARE
Kursledare är AnnCristin Winroth senior etnolog med ett stort intresse för vardagsmatlagning, matforskning och berättande.
FÖKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.
KURSMATERIAL
Deltagarna kommer att få med sig samtalskort om mat, matminnen etc, som kan användas under middagarna.
FRÅGOR
Har du frågor eller funderingar kontakta:
Victoria Kreuger
Verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan
090-77 50 51, 073-867 60 62
Deltagaravgift: 895 kr
Summa: 895 kr