Ort
Kristianstad
Startdatum
26 Nov 2023
Tid
11:00-14:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
63844
Pris
895 kr

Om arrangemanget

I denna utbildning kommer du få lära dig hur man på traditionellt vis skapar vad vi i folkmun kallar det libanesiska köket. Röror, såser, kryddor och tillbehör du hittar i en orientalisk matbutik eller avdelning kommer bli mer bekanta för dig när du gått denna kurs där du kan botanisera i all dess läckerheter.

Om workshopen
Du har säkert hört talas om hummus, tabbouleh och baba ganoush och kanske till och med gett dig an att laga det. I denna kurs kommer vi gå igenom det traditionella visen att laga mat från Mellanöstern, hur du på bästa sätt får en hummus att bli så där krämig och len samt hur du kan få alla nivåer av grundsmaker att sitta i en symbios av kryddor och örter som den arabiska matkulturen står för. Vidare går vi in på vilka typer av ingredienser som är viktiga i mellanösterns gastronomi samt hur du på bästa sätt kan använda de unika ingredienserna som hittas ibland avdelningarna med orientaliska varor.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Leon Ayman Hanna som i tidig ålder intresserade sig av matlagning och enligt honom har sin Irakfödda mamma som största inspiratör. Vidare har Leon utbildat sig inom professionell matlagning samt matkemi, haft eget livsmedelsföretag, drivit två av Sveriges bästa delikatessavdelningar och arbetar nu som matkreatör på yogaretreats.

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde