Ort
Göteborg
Startdatum
17 Okt 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
33517
Pris
2 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Matlagning för alla är en grundkurs som passar alla som vill laga fantastiska menyer till både vardag och fest! Vi lagar maten i mindre grupper under lättsamma former och avnjuter den tillsammans.

Innehåll
Du lär dig såsernas ABC och får goda råd om hur man väljer och hanterar olika råvaror. Här är det fokus på den godaste vardagsmaten från grunden, hur man lagar den snabbt, lätt och gott och i vilken ordning allting ska lagas för att bli färdigt i rätt tid. Du får även lära dig en del kockknep om hur du hanterar kökets verktyg som t.ex. knivar, vilka ska man ha och hur man slipar dem. Vi erbjuder en kväll med fågel, en med fisk och en med kött samt passande såser och tillbehör.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Peter Attfors är en 54 årig kille, med ett extremt brett matlagnings spectra, allt från den enkla lunchkrogen till fine dining Michelin restauranger. Han har arbetat nästan 40 år i branschen och har haft många matlagningskurser b.la. för Medborgarskolan och på egna restauranger. Peter har även varit med i Kocklandslaget.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.
Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursstart så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan. Kursen går på tisdagar 4 veckor i rad.

Du får en kallelse till kursen ca1-2veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala, skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ämnesområde