Ort
Falkenberg
Startdatum
3 Feb 2025
Tid
17:30-19:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
46449
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska svenska smaker från husmanskosten!

Innehåll
"Novisen vid spisen".
En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska smaker från husmanskosten med inspiration ifrån medelhavsköken och det franska kökets grunder.

Matlagning på absolut grundnivå. Lär dig laga godare vardagsmat från grunden. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept.

Kursens mål är att ge deltagarna enkel och konkret vägledning till hur man lagar mat på bästa sätt, genom att teoretiskt och praktiskt arbeta med moment för att ge större förståelse för sin egen matlagning och hur olika tekniker i köket påverkar slutresultatet.

I denna kurs lär vi oss bland annat;

  • Hur du hanterar och tillagar fågel på bästa sätt.
  • Hur du kokar några enkla grundsåser: t. ex gräddsås, dragonsås och vitvinssås.
  • Hur du hanterar och tillagar fisk.
  • Hur kött tillagas på bästa sätt.
  • Hur du lagar goda vegetariska rätter.

Här finns något för alla. Den ovane får ett bättre självförtroende bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och klassiska rätter.

Upplägg
Under kursens 4 lektioner arbetar deltagarna parvis och får olika uppgifter enligt recept. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. 

För vem
Alla matlagningsintresserade är välkomna. Gedigen grundmatlagning på absolut grundnivå.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror/mat tillkommer, ca 375 – 400 kr för samtliga tillfällen och betalas till kursledaren. 

Bra att veta 
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Falkenberg

Holgersgatan 21, Falkenberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde