En bild på en skål soppa och bröd
Kurs

Matlagning - Laga läcker klassisk husman

Ort
Örebro
Startdatum
6 Nov 2023
Tid
17:15-20:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Christina Bruhn
Nummer
70821
Pris
1 490 kr

Om arrangemanget

Hur gör man de godaste köttbullarna med den bästa gräddsåsen? Vi lagar läcker klassisk husman. Ex. Köttbullar, Kåldolmar, Raggmunk, bästa potatismoset på mormors vis ja listan kan göras lång.

Vi lagar klassiska rätter inom svensk husmanskost ca 2 olika rätter /gång för måltid och avsmakning.  matkostnad ingår i priset.

Mål
Att få en inblick i och lära sig dig att laga god smakrik husmanskost.

Upplägg
Kursen avslutas med en gemensam måltid. Ta med något att bära hem lite smakprov i. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan. Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Christina Bruhn är utbildad hemkunskapslärare och är en mycket omtyckt pedagog med över 30 år inom skolvärlden. Hon arbetar med både matlagning och bakning hos oss på Medborgarskolan.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling
Vi har många andra mat- och bakningskurser hos oss, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Dagen avslutas med en gemensam måltid. Ta med något att bära hem lite smakprov i. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 490 kr

Summa: 1 490 kr

Utforska ämnesområde