Ort
Karlstad
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Eden Mengisteab Habteab
Nummer
81815
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att laga autentisk och läcker mat från Eritrea och Etiopien? Under denna inspirerande kväll får du chansen att prova på att laga några fantastiska rätter och njuta av nya, exotiska smaker!

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Innehåll

Eden, vår expert på det eritreanska och etiopiska köket, delar generöst med sig av sin kunskap om olika grönsaker, kryddor och örtsalt.

Du kommer att lära dig hur du skapar smakrika och hälsosamma rätter med hjälp av lokala svenska råvaror. Edens mål är att du ska få inspiration och våga experimentera med nya smaker i ditt eget kök.

Upplägg

Tillsammans med Eden kommer ni under kvällen att laga 2-3 olika rätter i traditionell eritreansk och etiopisk stil. När maten är klar samlas vi i vår mysiga restauranglokal för att avnjuta den tillsammans. 

Här kan du se en kortfilm på vårt utbildningskök, där kursen hålls. Utbildningsköket Karlstad

Ni får gärna ta med er egen dryck till maten, vi har ett stort utbud av olika glas.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Eden Mengisteab är mat entreprenör och driver sedan flera år Edens bröd och mat.
Hon togs 2023 emot av Kungen i slottet som en av de framstående matkreatörer vi har i Sverige.

Eden är finalist i 2023 års Mack-SM, se en kortfilm på facebook när hon skapar sin finalistmacka i vårt kök här: Årets finalistmacka Eden

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Vi har ett stort urval av matlagningskurser, kom direkt till våra kurser inom mat&dryck genom att klicka här

Se vårt utbildningskök här

Bra att veta 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl”

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde