Meditation kan stärka dig som människa.
Kurs

MEDITATION – Andning – Avslappning – Fokus

Ort
Örnsköldsvik
Startdatum
13 Apr 2023
Tid
18:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
77565
Pris
1 000 kr

Om arrangemanget

Du får en introduktion i hur du stänger ut ”bruset” i ditt liv. Med hjälp av övning kan du lära dig att vara i nuet. Ni får guidning i att andas för att nå en mer avslappnad och avkopplande stund, som du sedan har nytta av i ditt liv.

MEDITATION – Andning – Avslappning – Fokus

Kursen ger en introduktion i hur du stänger ut ”bruset” i ditt liv.
Med hjälp av övning kan du lära dig att vara i nuet, alltså fokus.
Ni får guidning i att andas för att kunna nå ett mer avslappnat tillstånd och samtidigt få en avkopplande stund: Som ni sedan kommer ha stor nytta av i det vardagliga livet.


Kursledare

Kursledaren heter Annicka och använder sig av meditation dagligen. 

Studerade under 2018 Medial och Healingterapi utbildning på 1 år. Där fann jag meditationen, lärde mig avslappningsövningar och att lära sig att befinna sig i nuet. Hittade mitt "fokus" och jag hittade även tillbaka till min sömnrytm men hjälp av meditation och avslappning.

Efter att ha blivit sjukskriven 2013 Så sökte jag efter att hitta rätt balans i livet igen. Jag var mycket stressad och kroppen var spänd som en fiolsträng. Och sakta, lite smygande så tappade jag också min sömnrytm. Men skogen, träden, havet blev min räddning. Ute i skogen gjorde jag "skogsbad" som är även det en slags meditation. Jag tog med liggunderlag, en termos med te och smörgåsar. hittade en plats under ett träd och satt där i timmar, Många gånger slumrade jag till under trädet. Efter ett sånt möte med skogen och moder jord kände jag mig som en ny människa. Under samma period i livet hittade jag också min kreativa ådra och började måla tavlor som jag tycker är otroligt avslappnande och meditativt.

Nu vill hon hjälpa andra att hitta sin egen väg till meditationen, andningen och avslappningen genom denna kurs.

Upplägg

Kursen är en gång i veckan under sex veckor, varje tillfälle är två timmar långt.

Gång 1: Första passet handlar om att lyssna, andas och befinna sig i nuet. Vi sitter på stolen i en ring tillsammans. Jag övar med er att andas rätt så er kropp slappnar av.

Gång 2. Vi sitter på en stol i en ring och övar att stänga ut bruset i ditt liv, återigen övar vi i att andas och slappna av i kroppen.

Gång 3. Den här gången ska vi ligga ner och göra samma övningar i att andas, slappna av och hålla fokuset. Ta med liggunderlag eller yogamatta. Övningar att stänga ute bruset ur era hjärnor.

Gång 4 och 5 Ligga ner på mattan, slappna av och lyssna på min berättelse, jag tar er med i fantasins land av välbehag, avslappning och om någon somnar så är det bara en bonus.

Gång 6. Ta med er en filt, ni kan känna er lite frusna efteråt. Nu ska jag köra en healing meditation med er, jag pratar er igenom er resa in i avslappningens land. Vi avslutar med att vi pratar igenom era upplevelser och dricker vatten.

 

Förkunskaper

Inge förkunskaper krävs, bara ett öppet sinne.

 

Plats: Medborgarskolan, Viktoriaesplanaden 8 89133 Örnsköldsvik

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan

Viktoriaesplanaden 8 B, nb, Örnsköldsvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 000 kr

Summa: 1 000 kr

Utforska ämnesområde