Ort
Örebro
Startdatum
10 Feb 2023
Tid
15:30-17:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
66760
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Önskar du att vara lite mer närvarande, kunna varva ner ibland och finna ro? Vill du öka din förmåga att fokusera? Då kan en meditationskurs med mindfulness/medveten närvaro vara något för dig.

Innehåll
Vi använder oss av övningar i medveten närvaro/mindfulness för att öka vår självinsikt och närvaro i stunden. Du kommer få konkreta verktyg för att bl.a. kunna lugna din kropp, hantera tankar och öka ditt fokus. Vi övar oss även i medkänsla för sig själv och andra. Meditationerna/övningarna utförs i stående, sittande, liggande på matta och gående. Oftast i tystnad med ledarens guidning.

Upplägg
Kursen innefattar 8 träffar och vi ses en gång i veckan.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och före tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.
 
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kom som du är!

Kursledare
Lotta Isaksson, leg. kurator, KBT-terapeut Steg-1, mindfulnessinstruktör med Steg-2 kompetens. Har genomgått MBSR. Lotta har 14 års erfarenhet av att ha jobbat med mindfulness/medveten närvaro enskilt och i grupper. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Ha gärna mjuka, ej åtsittande kläder. Ta ev. med en extra tröja och sockor om du är frusen av dig. Vi har omklädningsrum med duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och innan andra tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

 

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde