Ort
Göteborg
Startdatum
21 Mar 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
39565
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Lär dig meditera! Här fokuserar vi på meditation och djupavspänning, ingen fysisk yoga.

Innehåll
Kursen innehåller hela meditationen Energins Källa (den lilla Ajapa Japa), djupavspänningen Yoga Nidra samt meditationen Returning, som är nära besläktad med Inre Stillhet men har ett avgörande annorlunda tillvägagångssätt.

Yoga Nidra är en unik tantrisk avspänningsteknik som på relativt kort tid kan ge dig en medveten och djup vila. Yoga Nidra tränar din förmåga att vara uppmärksam även i ett mycket avspänt tillstånd, vilket kan hjälpa dig att få större utbyte av meditationerna.
Vi går stegvis och systematiskt fram i inlärningen och du använder själv meditationerna hemma mellan kurstillfällena.
Undervisningen är i huvudsak praktisk, men sista lektionen har vi ett kortare teoripass då vi bl a pratar om hur du fortsätter med meditation på egen hand.

Kursledare
Denna kurs leds av Anandananda som började sin yogalärarutbildning 1980. Han har sedan dess bott och undervisat i i Stockholm, på Håå Kursgård, i Århus och Köpenhamn. Han bor nu i Göteborg och har hållt kurser här sedan hösten 1996.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att delta på alla lektioner. Det är även en stor fördel om du använder yogan och meditationerna

  • Yogamattor finns att låna men för ökad hygien ber vi dig ta med ett lakan eller en större handduk att lägga ovanpå yogamattan.
  • Kom ihåg att inte äta en större måltid timmarna innan lektionen.
  • Stäng av mobilen helt, innan du kommer in i yogalokalen – och håll den avstängd hela tiden medan du är hos oss.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala. Läs mer om hur du gör under rubriken "Kursavgift och betalning" på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde