Ort
Ystad
Startdatum
6 Feb 2023
Tid
18:30-20:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
60616
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Lär dig grunderna i mindfulness / yinyoga och kom igång med enkla övningar för mer balans och välbefinnande i din vardag.

Om kursen

Mindfulness är ett förhållningssätt som utvecklar vår uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Det kan bland annat hjälpa oss att göra mer medvetna val i vår vardag. Genom att lära dig olika tekniker och övningar inom mindfulness och utöva dem i vardagen kan du minska din stress, hantera smärta och bättre hantera ett liv med ökad inre stabilitet. Kursen är framförallt inriktad på praktiska övningar men det förekommer även en del teoretiska genomgångar.

Det finns även inslag av mjuka yogaövningar / yinyoga i kursen.

 

Kursledare

Cecilia Persson. Cecilia arbetar som leg. Hälso och sjukvårdskurator, är utbildad socionom och har vidareutbildning inom psykoterapi och handledning. Hon är också utbildad i steg 1 och 2 inom MBSR (Mindfulbased Stressreduction) inom Center for Mindfulness Sweden. Metoden kommer från USA och är utarbetad enligt Jon Kabbat Zinn. Cecilia är under utbildning till yinyoga lärare. Yinyogan är inlyssnande, har koppling till kinesisk medicin och hur man genom passiv stretch kan påverka kroppens energiflöden”. 

 

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!

Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare. 

 

Övrigt

Ingen förkunskap krävs och vi kommer att varva övningar i mindfulness och mjuk yoga/ yinyoga. 

Lokalen är rymlig så vi kan hålla rejäla avstånd.

Visst material delas ut under kursens gång.

Ta med egen yogamatta och filt och om du vill, en egen meditationskudde. Du bör ha mjuka kläder som du lätt kan röra dig i.

Ort

Göken, seniorernas hus

Petrigatan 10, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde