Ort
Örebro
Startdatum
5 Okt 2024
Tid
09:00-13:00
Dagar
Mån, Tis, Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Helena Kranholdt
Nummer
82906
Pris
2 850 kr

Om arrangemanget

Rädda gamla möbler och ge dem ett nytt liv med Möbeltapetsering! Här får du graderna i hantverket och du dig att klä om möbler på ett noggrant och klassiskt vis. Sätt din unika prägel på möblerna och få dem att se ut så som du vill.

Innehåll
Att köpa begagnade möbler är populärare än någonsin, men ofta har möblerna sina skavanker. 
Vi renoverar och kompletterar den gamla stoppningen eller gör en ny, syr av kanter och byter tyg. Material, teknik och teori om möbeltapetsering integreras i det praktiska arbetet.
Du tar med en egen möbel till kursen och reparera den (ej soffa). Nybörjare rekommenderas starta med något enklare, exempelvis en stoppad stol/stolssits. För  att du ska hinna med den under kurstiden

Upplägg
Vi träffas 4 tillfällen 5x45 min. 
Enl följande schema:

DagDatumStarttidSluttid
Lördag2024-10-0509:0013:00
Söndag2024-10-0609:0013:00
Måndag2024-10-0717:0021:00
Tisdag2024-10-0817:0021:00


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.


Kursledare
Helena  Kranholt har gjoret en gesällutbildning som bilsadelmakere i Tyskland och jobbade med det i VIP flygbranschen i Tyskland ( Lufthansa VIP) samt i Schweiz. Hon har tillverkat möbler för flygplan men också renoverat upp dom. Hon har klätt i stort sett  allt man ser i ett flygplan.  Hon har också arbetat i Schweiz hos Jet Aviation där hon var hon ansvarig för certifiering och kvalitet men utbildade för lärlingar inom bilsadelmakere handverk. Helena har bott i Sverige i lite över 6 år och jobbar som Ortopedtekniker.  Helena besitter stora kunskaper inom både möbeltapetsering och läderhanteverk.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Kursmaterial
Mettag tyg  ( det går bara tt kontakta kursledaren inna kurs för råd om vilket tyg som passar just din möbel) 
Tag med eget objekt (ej soffa),
papper, penna,  tygsax, måttband, häftpistol, sidavbitartång/ klammerborttagare och ev tyg som du vill köpa det själv.

Bra att veta
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan www.medborgarskolan.se
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 850 kr

Summa: 2 850 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde