Ort
Karlstad
Startdatum
1 Sep 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
81110
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

En dansstil med fokus på känslor, teknik och samspel med musiken.

Innehåll

Nutida dans har sitt ursprung i början av 1900- talet som en utveckling av balettens teknik. Det finns många olika stilar inom nutida dans. Stilen vi dansar här är; Cecchetti, en dynamisk dansstil som är både mjuk, flytande och kraftfull där dansen tolkar texten i musiken. 

I den moderna nutida dansen utforskar vi kroppens rörelse och uttrycksmöjligheter och arbetar med genomflödande rörelser och golvövningar. Vi jobbar också med improvisation och teknikövningar.

Kursen startar med grundläggande kunskaper om nutida dans så att även de med liten eller ingen erfarenhet också kan delta.

Upplägg

Varje tillfälle börjar med uppvärmning och teknikträning i centrum av danssalen. Efter det är det koreograferad dans samt stretch.

10 kurstillfällen, med möjlighet att hoppa in i kursen efter kursstart och bara betala för de återstående kurstillfällen.

90 minuter per kurstillfälle

För vem

Den här kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har danserfarenhet. 

Kursen vänder sig till dansintresserade 13 år och uppåt.

Kursledare

Jemima Fryxelius började dansa Commercial dance när hon var 10 år gammal. Passionen blommade vid 12 års ålder och har inte släppts sedan dess. För henne är dansen ett sätt att få uttrycka sig själv och sina känslor, såväl negativa som positiva. Danssalen ska vara en trygg plats med utrymme för olikheter där vi kan utforska och utvecklas.
Idag går Jemima sista året på gymnasiet där hon studerar dans. Hon har även jobbat med dans genom drömsommarjobbet med Region Värmland.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Bekväma rörliga träningskläder (tights, hotpants, mjukisbyxor, t-shirt, linne) antingen strumpor, barfota eller balettskor.

Bra att veta

För att delta i denna kursen måste deltagaren vara minst 13 år eller fylla under året.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Utforska ämnesområde