Ort
Stockholm
Startdatum
17 Jan 2025
Tid
18:00-21:45
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Gaja Dudkiewicz
Nummer
57772
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Molekylär Gastronomi behöver inte alls vara så svårt som det låter! Laga mat på hög nivå och skapa en unik middagsupplevelse. Överraska och förvirra med utseende och texturer!

"Molekylär Gastronomi" har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster en unik måltidsupplevelse. Med kunskap om de grundläggande teknikerna och ingredienserna kan även du skapa en kreativ och överraskande middag på hemmaplan!

Innehåll

På kursen ”Molekylär Gastronomi” kan du lära dig de mest använda teknikerna inom molekylär gastronomi. Vi kommer att lägga störst fokus på den sociala aspekten av måltidsupplevelsen och hantverket men även gå in på teorin och vetenskapen bakom olika teknikerna och ingredienserna! Störst tyngd ligger på att skapa moment och rätter som överraskar och förvirrar oss – att skapa rätter som ser ut som en sak men egentligen är något annat är det som ligger i hjärtat av den molekylära kokkonsten! Vi kommer skapa molekylär spaghetti, pulver, pärlor och sfärer för att nämna några exempel!

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept. Alla moment läggs senare ihop till små kreativa rätter som förvirrar våra sinnen och överraskar! Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper

Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Gaja håller även fler kurser på temat Matens Kemi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här.

Bra att veta

Ta med matlåda.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde