En närbild på en färgkarta och ett förstoringsglas
Kurs

Mönster och mönsterrapport-workshop med Hanna Werning

Ort
Uppsala
Startdatum
21 Okt 2023
Tid
10:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
72517
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Lär dig mönsterformgivning med Hanna Werning, en av Sveriges mest uppskattade mönsterformgivare. I grunden är hon grafisk formgivare utbildad på St Martins College of Art & Design i London.

Idag driver Hanna sin verksamhet i Stockholm med ett brett spektra av designuppdrag världen över där mönster ofta blir lösningen för varje nytt projekt, vare sig det handlar om produkter, grafiska identiteter, illustration eller utsmyckningar. Du har antagligen sett något av hennes mönster utan att du tänkt på att det är hennes.

Innehåll och mål


I denna workshop visar Hanna tekniker och tips hur man skapar mönster. Målet är att du kommer att se på mönster med nya ögon och kommer hem med ett eget alster. Hanna visar även hur hon använt sina mönster i olika projekt alltifrån dekorativa kort, kalendrar, modetextil till tapeter som sätter tonen på ett helt rum eller på mer udda objekt som ett flygplan.

Upplägg


Du lär dig steg för steg att göra ett mönster från grunden utifrån eget motiv. Vi testar olika motiv och olika sätt att rapportera dem på. Vad händer när du lägger till en form, flyttar på en annan eller sätter ihop dem mycket tätare?


Vi jobbar basic med papper, penna, sax/skalpell för att lära oss principen - du kan sedan själv, utifrån samma grundprincip, jobba vidare i datorn.

 

Förkunskaper

Workshopen vänder sig främst till nybörjare, de som aldrig gjort mönster, eller de som bara är nyfikna. Man behöver inga förkunskaper, behöver inte vara bra på att rita etc. Men det kan även vara givande för de som gillar att teckna och måla och som vill börja tänka och sätta sin bildvärld i rapport, dvs som upprepande mönster.

 

Kursledare


Hanna Werning är formgivare och illustratör med specialitet på mönsterformgivning och har under de senaste femton åren arbetat med att ta fram mönster och dekor för tapeter, textil, mode, väskor, glas, porslin och pappersprodukter m.m.
http://byhanna.com/

Kursmaterial


Förbered dig genom att ta med ett mood-board dvs ett inspirationscollage (upptejpat på papper eller ihopsamlat i en mapp) med idéer, former och färger som är intressanta för just dig för stunden. Kanske är det ett foto med någon detalj från barndomen, en bild av favoritkoppen, en tygbit eller en förpackning från Asien-affären med intressanta tecken. Övrigt material får du information om på kallelsen.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde