En närbild på en färgkarta och ett förstoringsglas
Kurs

Mönster och mönsterrapportering - Workshop med Hanna Werning

Ort
Stockholm
Startdatum
25 Nov 2023
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
53251
Pris
3 250 kr

Om arrangemanget

Lär dig mönsterformgivning med Hanna Werning, en av Sveriges mest uppskattade mönsterformgivare. I grunden är hon grafisk formgivare utbildad på St Martins College of Art & Design i London.

Idag driver Hanna sin verksamhet i Stockholm med ett brett spektra av designuppdrag världen över där mönster ofta blir lösningen för varje nytt projekt, vare sig det handlar om produkter, grafiska identiteter, illustration eller utsmyckningar. Du har antagligen sett något av hennes mönster utan att du tänkt på att det är hennes.

Innehåll och mål
I denna workshop visar Hanna tekniker och tips hur man skapar mönster. Målet är att du kommer att se på mönster med nya ögon och kommer hem med ett eget alster. Hanna visar även hur hon använt sina mönster i olika projekt alltifrån dekorativa kort, kalendrar, modetextil till tapeter som sätter tonen på ett helt rum eller på mer udda objekt som ett flygplan.

Upplägg
Du lär dig steg för steg att göra ett mönster från grunden utifrån eget motiv. Vi testar olika motiv och olika sätt att rapportera dem på. Vad händer när du lägger till en form, flyttar på en annan eller sätter ihop dem mycket tätare?


Vi jobbar basic med papper, penna, sax/skalpell för att lära oss principen - du kan sedan själv, utifrån samma grundprincip, jobba vidare i datorn.

Helgen 25-26 november klockan 10.00-15.00.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig framförallt till nybörjare men även fortsättare är välkomna.

Kursledare
Hanna Werning är formgivare och illustratör med specialitet på mönsterformgivning och har under de senaste femton åren arbetat med att ta fram mönster och dekor för tapeter, textil, mode, väskor, glas, porslin och pappersprodukter m.m.
http://byhanna.com/

Kursmaterial
Förbered dig genom att ta med ett mood-board dvs ett inspirationscollage (upptejpat på papper eller ihopsamlat i en mapp) med idéer, former och färger som är intressanta för just dig för stunden. Kanske är det ett foto med någon detalj från barndomen, en bild av favoritkoppen, en tygbit eller en förpackning från Asien-affären med intressanta tecken. Övrigt material får du information om på kallelsen.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 250 kr

Summa: 3 250 kr

Utforska ämnesområde