Ort
Uppsala
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Jens Lempke
Nummer
81838
Pris
2 900 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att skriva och producera musik? I den här kursen får du lära dig grunderna till låtskrivande, produktion och musikteknik. Låt dina melodier ta form i studiomiljö!

Innehåll
Detta är en kurs i grunderna att handskas med ett musikprogram + inspelning på dator. Vi kommer använda oss av programmet Universal Audio Luna vilket innebär att du måste ha detta installerat på din dator innan kursstart. Tillsammans i grupp tar vi steg för steg och lär oss grunderna för följande moment: 

• Att skriva text och musik till en låt
• Inspelning av instrument och sång
• Den virtuella studion (instrument, effekter och inspelningsmiljö)
• Hårdvara och mjukvara för musikproduktion
• Mixning, maskering och distribution av musik

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor (samma dag och tid) och omfattar 90 minuter per tillfället. Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare
Kursledaren är Jens Lempke. Han har bland annat studerat medieproduktion vid Stockholms universitet och har mångårig erfarenhet som musiker, låtskrivare och producent. Vår kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 900 kr

Summa: 2 900 kr

Utforska ämnesområde