Ort
Halmstad
Startdatum
25 Nov 2023
Tid
10:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Nathalie Sjögren
Nummer
34234
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Nåltovning är ett helt unikt sätt att skapa i ull här på denna kurs kommer du att skapa figurer eller dekorationer för att dekorera andra föremål. Varje föremål blir unikt. 200 gr ull ingår i kurspriset.

Kom och lär dig nåltovning med Nathalie!
När man nåltovar används torr ull och en speciell tovningsnål som har små hakar vid nålspetsen. Nålen sticks genom ullen för att få fibrerna att haka i varandra. När nålen sticks in i ullen och ju mer man sticker ner nålen desto hårdare blir ullen.

Den här tekniken ger en större kontroll över ullen än när man våttovar, därför är det vanligt att nåltovning används för att skapa konsthantverk av ull.

Innehåll
Lär dig nåltova i ull. Skapa egna dekorationer och figurer på ett fritt och lustfyllt sätt. Upptäck nya sätt att använda svensk ull!

Inledande kort teori om ull och tillvägagångssätt. Därefter skapar vi valfria alster, tomtar, troll, drakar, änglar, möss, blommor och svampar.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Nathalie tillverkar och säljer sin ull själv. All hantering av ull sker för hand, den rensas, tvättas, kardas och eventuellt färgas.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Det ingår 200gr ull i kursavgiften, nål och platta lånar du av kursledaren under kursen.
Vill du kan du köpa mer ull,  nål och platta av kursledaren på plats för att kunna skapa egna alster hemma.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor


 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde