Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Naturfotografins grunder - höstspecial

Ort
Halmstad
Startdatum
24 Sep 2019
Tid
17:30-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Patrik Leonardsson
Nummer
57732
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Lär dig fotografera höstens trolska landskap, jobba kreativt och bemästra olika ljussituationer i naturens kontrastrika framtoning. Du får även ta del av hans bästa tips och trix kring fotografering och hans egen väg till framgångsrik naturfotograf.

Innehåll
I den här kursen blandar Patrik i vanlig ordning teori och praktik så att du får ut det mesta av dina nya kunskaper kring naturfotografins grunder och hur du fångar hösten på bild på bästa sätt! Kursen omfattar praktik ute och teori inne. Redan första mötet är ute i fält så ta med utrustningen och var klädd för utomhusaktivitet.

  • Grundläggande tekniska kunskaper, exponering, tid, bländar, ISO, mm. Genomgång av utrustning inför landskapsfotografering, stativ, filter, mm.
  • Ljuset, fotografens bästa vän Hur man fångar stora och små landskap och planerar inför att möta platsers olika skepnader.
  • Långtidsexponering i blå timmen.
  • Använda kameran som pensel. Att förmedla en känsla av ett landskap genom en abstrakt tolkning.
  • Det digitala mörkrummet En lätt tillbakablick på det traditionella mörkrummet. En introduktion i digital bildbehandling från råfil till färdig bild.
  • Bildjournalistik och vad man skall tänka på vid presentation av sina bilder. Man lär sig att beskriva en plats med 3 - 5 bilder genom att jobba med olika utsnitt och uttryck som är platsens signum.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor på samma dag och tid. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper Du skall ha en systemkamera med normalzoom och ha grundläggande kunskaper och kännedom om din systemkamera. Det är viktigt att du även har stativ. Dator samt program att redigera bilder med (Photoshop rekommenderas)

Kursledare
Patrik Leonardsson blev 1998 invald i Svenska Naturfotograferna/N och strax efter i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura. Fick i November 2001 Landstinget Hallands kulturstipendium. Patrik är en självlärd fotograf med naturen i Halland som huvudmotiv.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ett ämnesområde