Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Noseworkträning - Utomhussök

Ort
Kristinehamn
Startdatum
17 Okt 2023
Tid
17:15-18:45
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69517
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Kom och träna på utomhussök. Perfekt för dig som vill träna uthållighet hos hunden samt utveckla din förarteknik. Varje ekipage får en egen starttid. Det betyder att du har egen tid tillsamman med instruktör och får feedback på era sök.

Kom och träna på Utomhussök. Perfekt för dig som vill träna uthållighet hos hunden samt utveckla din förarteknik. Varje ekipage får egen tid tillsammans med instruktör och får feedback på era sök, ca 20 min per ekipage.

Innehåll

  • Fokus på utomhussök
  • Feedback och hjälp av instruktör

Upplägg
Kurstillfället läggs upp så att ni är max fyra ekipage som samlas, vi går igenom vad ni vill ha hjälp med och därefter får ni egen tid med instruktör.
Plats meddelas närmare start.

Förkunskap
Hunden ska kunna doften Eukalyptus och ha påbörjat träning av utomhussök redan.

Kursledare
Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Nu har hon tagit tag i sina drömmar igen och utbildat sig till Certifierad hundtränare och coach.

Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår och föremålssök.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.


Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se  

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde