Blomma på väg att slå ut.
Distanskurs

Odla dina egna grönsaker från affären - distansföreläsning

Ort
Uppsala
Startdatum
9 Okt 2022
Tid
10:00-11:00
Dag
Söndag
Nummer
71343
Pris
120 kr

Om arrangemanget

En föreläsning i nyttigt vetande om hur odling i och utanför hemmet kan gå till med grönsaker som vi köper i vanliga mataffärer. Bra för ekonomin, kul för familjen och nyttigt utan bekämpningsmedel!

Om föreläsningen

På föreläsningen får du reda på grundprinciper i odling och vad som behövs. Allt som har växt kan ofta växa igen, det är bara en fråga om hur lång tid det tar. Vad behöver en växt och hur tar du hand om den? Du får generella skötselråd. Vad ska du tänka på när du köper växter som du vill odla vidare på? Ekologisk eller konventionell? Du får veta vilka delar av växterna du ska spara och odla på och hur du odlar de olika växterna.

Om föreläsaren

Fredrik Andersson är miljöingenjör inom miljöteknik. Han letar alltid efter kul sätt att bidra till en hållbar utveckling. Att odla diverse grödor att äta har han gjort sedan barnsben eftersom att han är uppväxt på en gård. Fredrik ser mycket fram emot att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till dig

Bra att veta

Föreläsningen sker på distans via ett kostnadsfritt program.

För att delta behöver du ett headset (hörlurar till mobiltelefon går bra att använda), en mobil, pekplatta eller dator med stabil internetuppkoppling.

Du kommer några dagar innan kursstart att få ett mejl med en länk till det digitala klassrummet. Du kan prova koppla upp dig från 10 minuter före start. Koppla upp dig i god tid.

Föreläsningen spelas inte in och går inte att ta del av i efterhand.

Anmäl ditt deltagande genom att klicka på "Anmäl dig här". 

För frågor, kontakta:

Linnéa Andersson Verksamhetsansvarig, Medborgarskolan Mälardalen

Mejl: linnea.andersson@medborgarskolan.se

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 120 kr

Summa: 120 kr

Utforska ett ämnesområde