Ort
Västerås
Startdatum
6 Feb 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Jennipher Sivertsson
Nummer
75234
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Har du svårt att ta dig tid för att skapa på egen hand? Eller letar du efter inspiration att komma igång att måla och teckna? Kanske söker du umgänge och utbyte av idéer och tekniker? Vare sig om du letar efter en trevlig veckoaktivitet eller nya utmaningar så passar den här kursen dig!

Innehåll

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren skapare. I kursen öppen studio så samlas vi för att skapa tillsammans efter olika inspirerande teman.


Material väljer du själv; akvarell, akryl, skissa, teckna, rita, klippa och klistra, en mix av allt; du bestämmer.
Vi inleder varje tillfälle med ett tema, tex; en färg, form, årstid, kombination eller utmaning. Vi utformar kursen ihop och håller temat brett och omväxlande.


Lite teori kommer ingå om tex färglära,  tips att skugga i olika material, bild uppbyggnad samt hur man skapar intressanta fokuspunkter mm.


Öppen studio är en ny typ av kursutformning på Medborgarskolan Västerås. Du som deltagare kommer ha stor möjlighet att påverka hur kursen utvecklas.

Upplägg

En kurs pågår 4 tillfällen under en månad och om man vill är det bara att anmäla sig till nästa månad. Lite teoriupprepning kommer ske för nya deltagare men vi har alltid nya teman och fokus på fritt skapande.
En kurs där man kan skapa nya band med likasinnade, hitta en lugn stund i veckan och växa kreativt med nya idéer och tekniker.

Kursledare

Jennipher Sivertsson är utbildad inom bild och formgivning och har mycket erfarenhet av undervisning genom att vara bild och slöjdlärare i textil.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs för att gå på denna kurs.

Kursmaterial

Ta med dig det du behöver för ditt måleri. Kursledaren ger förslag inför de olika teman.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde