Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Orientalisk dans forts - Improvisation

Ort
Helsingborg
Startdatum
1 Mar 2020
Tid
14:00-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
44826
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Om kursen

Detta är en kompletterande kurs varannan söndag (ojämna veckor) på begäran av våra fortsättningselever. Kursen är på fortsättningsnivå och kräver att deltagarna kan de grundläggande rörelserna inom magdans/orientalisk dans. Detta är inte en teknikkurs. För att kunna improvisera tillsammans, måste alla redan kunna de rörelser vi ska använda - de som ingår i grundkursen, då vi inte kan spendera den korta tiden att lägga fokus på att lära in rörelserna. 

Många tror säkert att det är svårt att improvisera - men denna kurs kommer ge er många knep som visar er hur man kan tänka och göra. Vi kommer att improvisera enskilt, i par och i grupp. Hela kursen är grundligt planerad med tydliga ramar och instruktioner av ledaren. Vi ska lära oss att improvisera och hitta säkerhet i vår kunskap. 

För vem

Detta är en fortsättningskurs för den som gått en eller flera terminer orientalisk dans, eller workshops, för kursledaren eller annan/andra lärare. Vid frågor, be Medborgarskolan kontakta kursledaren. 

Kursledare

Alva Aucu, som har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet och tävlar inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden! Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

OBS, denna kurs har ett kortare format med schema endast söndagar ojämna veckor, sammanlagt 6 lektioner à en klocktimme.

Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Erbjudande

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ett ämnesområde