Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Orientalisk dans, fortsättning

Ort
Helsingborg
Startdatum
8 Sep 2019
Tid
14:00-16:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
38194
Pris
1 245 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Om kursen

Höstens fortsättningskurs i orientalisk dans är två timmar varannan söndag och har temat andalusisk dans. Detta är en mjuk och elegant stil, påhittad på mitten av 1900-talet av Mahmoud Reda, som skapade och förfinade många egyptiska dansstilar. Andalusisk dans sneglar tillbaka på morernas rike på Iberiska halvön under medeltiden och kallas ofta för en slags hovdans. De karaktäristiska rörelserna är svepande, balettliknande armar, ibland med små slöjor, poser och steg.

Vi kommer arbeta med hur vi kan röra oss i grupp i förhållande till varandra och rummet/ytan. Vi kommer också arbeta med musiktolkning. Lyriken – text och musik - kan vara mycket gammal eller helt ny men då fortfarande i den romantiskt gammaldags andalusiska stilen och till den passande rytmen. Ofta används 10-takt rytmen samai till andalusisk dans, så även den nyskrivna musik vi ska ha till vår koreografi.

För vem

Kursen är avsedd för de som gått minst en termin orientalisk dans med egyptisk teknik. Vi anordnar ett Prova på-tillfälle (annonseras på hemsidan) ett par veckor före planerad kursstart där alla har chans att prova på stil och nivå på fortsättningskursen.

Kursledare

Alva Aucu Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: mjuka kläder, kjol eller träningskläder. Barfota eller mjuka skor till exempel teknikskor för balett. Inga myntbälten då det inte passar till stilen.

OBS oregelbundet schema HT 2019: dubblellektion på två klocktimmar varannan söndag (endast jämna veckor, sex söndagar totalt).

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 245 kr

Summa: 1 245 kr

Utforska ett ämnesområde