Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Orientalisk dans - Fortsättning

Ort
Gävle
Startdatum
28 Jan 2020
Tid
19:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
69565
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Ta en kurs i orientalisk dans, eller magdans, hos oss och lär känna oanade muskler i din kropp. Hitta dansglädjen i de mjuka runda cirklarna, åttorna och undulationerna, de mjuka armarna samt de raka, hårdare accentrörelserna.

De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år. De är utformade för människor i alla åldrar och med hjälp av koordination och isolationsteknik får du ökad kroppskännedom och blir mjukare, smidigare och mer avspänd i hela kroppen.

Den orientaliska dansen har utvecklats och spänner över allt från genuin folklore till den mer flärdfulla kabaréstilen (som i väst kallas magdans). I magdansen dansar en solodansare, med mjuka, följsamma rörelser och använder höfterna extra mycket för att accentuera musikens rytmer.

Det finns många olika inriktningar och stilar inom orientalisk dans. Den klassiska egyptiska stilen kallas ibland Raqs Sharqi och är den form som mest framförs och lärs ut i Sverige.

Upplägg
Kursen omfattar 8 x om 1.5h per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Kursledare

Carina Kandler är en karismatisk person som brinner för orientalisk dans och är upplärd av Tatiana Blom.

Förkunskaper

Detta är en forsättningskurs för dig som vill forsätta dansa orientalisk dans. Klä dig i mjuka kläder där du har fri rörlighet.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Ort

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde