Dansledare ler
Kurs

Orientalisk dans fortsättning, Beledi awadi

Ort
Helsingborg
Startdatum
3 Sep 2023
Tid
13:30-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
63737
Pris
1 875 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter. Fortsättningsgruppen tränar för tillfället en andalusisk dans.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten.

Denna kurs är på fortsättningsnivå. Vi kommer att träna rörelser på fortsättningsnivå, lager, nivåer, riktningar samt flödet i rummet och förhållandet deltagarna sinsemellan i stegen. Vi kommer träna mycket på snurrar och vändningar, balans och balettliknande rörelser som tillhör genren "andalusisk dans".

Musiken vi arbetar med är i 7-takt och 10-takt, skapad genom Nesma Al Andalus. Koreografin är skapad av Alva Aucu, kursledaren, till Nesmas låt "Del Nilo al Guadalquivir". Låttiteln syftar på hur den arabiska musiken och dansen tog sig från Egypten (folket kring floden Nilen) ända till södra Spanien, dåvarande Andalusien, till folket kring floden Guadalquivir. Detta är ett historiskt faktum. Den musik vi använder är dock modern, från 1960-tal till helt färsk 2020-tal.

Stilen "andalusisk dans" inom den orientaliska dansen, syftar tillbaka på hovdanserna i Andalusien under medeltiden, men är skapad av Mahmoud Reda under 1900-talets andra hälft, och vidare av Nesma al Andalus som fortfarande vidareutvecklar stilen "neoandalusisk dans". Stegen vi använder är inspirerade av båda deras danser. 

För vem
Detta är en fortsättningskurs. Deltagare bör tidigare ha gått minst en termin med grundläggande teknik i orientalisk dans för kursledaren eller annan danspedagog inom orientalisk dans.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: Välj bekväma kläder, inte för yviga, då vi ska träna olika teknik med slöja. Vi har inte myntbälten eftersom det inte passar koreografin eller musikgenren. På fötterna är mjuka skor (teknikskor för balett) eller barfota lämpligt.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt, invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag!
Har du friskvårdsbidrag via din arbetsgivare? Skatteverket godkänner att det används till denna kurs och många andra in om dans, yoga osv. För att få kvitto till arbetsgivaren eller använda din Epassi - betala inte direkt utan VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ vid anmälan och skriv en kort NOTERING om att du har friskvårdsbidrag.

När du fått en faktura/kallelse till kursen och betalat in, mailar du oss på region.syd@medborgarskolan.se och ber om kvitto till arbetsgivare. Du som har Epassi loggar istället in där och använder dig av din pott.

Rabatt
Har du rätt till studentrabatt 20%? Skriv det vid anmälan och VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ, så justerar vi avgiften när du visat upp ditt studentkort. (Dvs betala inte direkt vid anmälan.) Rabatterad faktura mailas inför kursstart tillsammans med kallelsen.

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Erbjudande
Gå 2 kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå 3 kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 studietimmar. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 875 kr

Summa: 1 875 kr

Utforska ämnesområde