Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Orientalisk dans forts - Teknikkurs

Ort
Helsingborg
Startdatum
1 Sep 2019
Tid
14:00-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
38196
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Om kursen

Detta är en kompletterande teknikkurs varannan söndag (ojämna veckor) på begäran av våra fortsättningselever. Som i alla dansstilar, gäller det att hålla grundtekniken levande och att så ofta som möjligt återkomma till den och träna, nöta vidare på den. Vi kommer att åter börja från början, återuppväcka samtliga rörelser, men i ett mycket snabbare tempo än i nybörjarkursen. Vi påminner varandra om hållning och balans i samtliga rörelser. Vi gör många varianter på alla grundrörelser, samt kombinationer i ett, två och flera lager av rörelser tillsammans, samt med juveler och shimmy. Vi rör oss även ut i rummet, i olika riktningar, nivåer, i poser och i rörelse, med snurrar, vändningar, arabesker, stopp och pauser. Kursdeltagare kan också önska moment de vill träna mer på.

Kursen är inte tänkt att innehålla redskap. Kursen är heller inte tänkt som tillfälle för musiktolkning, utan är en ren teknikkurs som vi erbjuder en eller ett par gånger per år.

För vem

Detta är en fortsättningskurs för den som gått en eller flera terminer orientalisk dans, eller workshops, för kursledaren eller annan/andra lärare. Vid frågor, be Medborgarskolan kontakta kursledaren. 

Kursledare

Alva Aucu, som har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden! Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

OBS, denna kurs har ett kortare format med schema endast söndagar ojämna veckor, sammanlagt 6 lektioner à en klocktimme.

Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Erbjudande

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ett ämnesområde