Dansledare ler
Kurs

Orientalisk dans nybörjare vuxen

Ort
Helsingborg
Startdatum
5 Feb 2022
Tid
14:00-15:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
56300
Pris
1 245 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar de flesta danser och genrer som har ursprung någonstans i det vida geografiska område vi kallar Orienten. De förenas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Denna kurs är en nybörjarkurs, tänkt för alla som är intresserade av att lära sig de grundläggande rörelserna inom orientalisk dans. Fokus ligger väldigt mycket på att rörelserna ska kännas bra i kroppen och hjälpa till att göra ryggen och lederna rörligare. Elever i alla åldrar är välkomna!
Vi kommer att träna alla runda, mjuka rörelser i första hand, sedan de raka – i första hand på ett mjukt sätt, senare möjligen även på ett lite snärtigare sätt – och vibrationsteknik – shimmy. Ledaren följer elevernas utveckling kontinuerligt så att vi lär oss i lagom tempo. Vi kommer inte att träna på någon lång koreografi under denna första termin, däremot kommer vi att träna små kombinationer till dels en mycket välkänd egyptisk melodi, dels kommer vi att prova små kombinationer av steg från egyptisk folklore, i första hand saidi och beledi awadi.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden!

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 245 kr

Summa: 1 245 kr

Utforska ett ämnesområde