Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Jönköping
Startdatum
2 Sep 2020
Tid
20:00-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
24316
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Persisk dans ung / vux Nybörjare


INNEHÅLL OCH MÅL :

Vad är persisk dans?

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Kroppens rörelser, händernas och handledernas former, det rytmiska fotarbetet, isolering och samordning av armar och ben är alla integrerade för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer.

Varifrån kommer dansen?

Den orientaliska dansen rymmer en mängd olika dansstilar. Danserna skiljer sig dels de olika länderna emellan men det finns även många folkliga danser i olika regioner i ett land. Idag är det givetvis svårt att veta exakt hur danserna ursprungligen har sett ut. Många är dock överens om att dans historiskt sett länge varit ett sätt att skapa en länk mellan det andliga livet och jordelivet innan religionernas inträde.

Den klassiska persiska dansen har sitt ursprung i Iran men har liksom många andra dansstilar influerats av andra danser däribland baletten. I andra delar av landet finns olika folkdanser, såsom azeri och gilaki i norr, baluchisk dans i öst, bandari i södra landet, för att inte tala om den relativt moderna baba karam.

UPPLÄGG :

Dansen anpassas efter deltagarna och kunskaps nivå . 

LEDARE:

Nathalie Sharokhi Tolouifar , uppvuxen i Iran och har undervisat Persisk dans i sitt hemland. Hon har även utövat gymnastik i 7 år som Negin tycker är en fördel när hon undervisar den Persiska dansen.


BRA ATT VETA: Vi dansar företrädesvis barfota. Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

På höstlovet är det ingen undervisning om inte ledaren har meddelat annat.

Dusch och omklädningsrum finns.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske till oss på kontoret innan andra kurs tillfället.

Välkommen!

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde