Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
19 Nov 2020
Tid
18:00-21:45
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Maryam Madaresi
Nummer
42244
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Persiskt kök är ett fyrverkeri av smaker från kryddörter och frukt med doft av gurkmeja och saffran. Ris kokat på persiskt vis ger ett oändligt antal rätter, begränsningen är den egna fantasin. Ikväll är temat veganskt.

Vilken är den vackraste maträtten? Svaret på den frågan kan mycket väl komma från det persiska (iranska) köket som inte bara smakar och doftar fantastiskt av kryddor som saffran, gurkmeja och kanel men också är visuellt inspirerande och färgsprakande. Det persiska köket har gamla anor. Ikväll lagar vi typiska persiska huvudrätter där ris, grönsaker, olika örter och nötter är viktiga. Färska gröna örter används ofta tillsammans med frukter som plommon, granatäpple, kvitten, aprikos och russin. Allt doftar av karakteristiska persiska aromer som saffran, torkad lime, kanel, och örter som används i många rätter.

Innehåll                                                                                                                                                                                                  Under en inspirationskväll lagar vi tillsammans några veganska traditionella persiska rätter. Vi kommer att bekanta oss med kryddningar och gå igenom en av de viktigaste råvarorna i den persiska matlagningen; riset, som har ett speciellt tillagningssätt. Vi kommer även gå igenom dekorationer av maträtterna på persiskt vis, det är en stor del av det persiska köket. Vi kommer också att gå igenom de typiska kryddor och råvaror som används under denna veganska matlagningskurs.

Upplägg                                                                                                                                                                                 Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper Alla är välkomna.

Kursledare                                                                                                                                                                                       Maryam Madaresi kommer från Iran och flyttade till Sverige som 18-åring. Hon har ett starkt intresse för matlagning och har stor kunskap om det persiska köket. Hon tycker om att experimentera med nya smaker och blandar gärna dofter, smaker och färger i de persiska rätterna med andra matkulturer. Få en försmak av kursen! Maryam finns på Instagram, @maryresi, där vi kan bli inspirerade av de fantastiska rätter hon lagar. Maryam samarbetar med restaurang Hermans som har en vegansk och vegetarisk inriktning.

Kursmaterial Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter                                                                                                                                                        Medborgarskolan har många andra spännande vegetariska och veganska matkurser att välja mellan.

Bra att eta                                                                                                                                                                                       Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.Läs mer om hur du gör här.

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ett ämnesområde