En man sjunger karaoke
Föreläsning

Positiv psykologi – hur blir vi lyckligare?

Ort
Göteborg
Startdatum
20 Feb 2023
Tid
18:00-19:30
Dag
Måndag
Nummer
28026
Pris
150 kr

Om arrangemanget

I den här föreläsningen erbjuds kunskap och verktyg om vad det är som får oss människor att må bra.

Innehåll
I den här föreläsningen erbjuds kunskap och verktyg om vad det är som får oss människor att må bra. Information kombineras med enskilda och gemensamma övningar där verktyg och strategier används som syftar till utvecklande av mer tillfredställelse och glädje i vardagen. Föreläsningen handlar om begreppet lycka, med utgångspunkt i positiv psykologi. Frågor som kommer behandlas under föreläsningen är följande: Vad innebär det egentligen att vara lycklig? Vad behövs för att uppnå psykologisk välmående?


Föreläsare
Högskoleutbildad psykologisk coach med en kandidatexamen inom kognitiv neurovetenskap, samt en yrkesexamen inom studie- och karriärvägledning. Inom psykologisk coachning är positiv psykologi ett centralt område– det vill säga disciplinen inom psykologi som handlar om vad som bidrar och stärker människors välmående. Utbildad och praktiserande studie- och yrkesvägledare har resulterat i goda kunskaper om främjandet av individers karriärkompetens, det vill säga verktyg, färdigheter, beteenden och tankemönster som banar vägen för genomtänkta beslut och en hållbar karriär, vilket inkluderar välmående både i och utanför arbetslivet. Med ett stort engagemang för förebyggande av psykisk ohälsa och främjandet av den psykiska hälsan har Isabelle föreläst på bland annat Göteborgs Universitet, fackförbund, poliskår och frivilligorganisationer som arbetar med dessa frågor. Det är med samma engagemang hon nu ser fram emot att få erbjuda föreläsningar och på Medborgarskolan på temat positiv psykologi och främjande av människors välmående.

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Föranmälan krävs och är bindande.

Alla kursstarter/föreläsningar är preliminära. Du får en kallelse till föreläsningen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 150 kr

Summa: 150 kr

Utforska ämnesområde